Case: GoBlue

Opzetten en uitbreiden van online kanalen

Profi.nl verzorgt voor GoBlue de volledige online marketing, waaronder social media-advertenties, e-mailmarketing, zoekmachineoptimalisatie en meer.

  Terug naar alle cases

Wil je online groeien? Laten we sparren!

Doelstellingen

  • Automatiseren van marketing
  • Vergroten bereik op social media
  • Verbeteren van posities in Google
  • Proces voor B2B leadgeneratie bedenken

Het social media bereik van GoBlue is binnen één maand tijd verdriedubbeld

Over GoBlue

GoBlue is een platform voor studiegerelateerde bijbanen. Dit jonge bedrijf koppelt bedrijven aan studenten die graag hun opgedane kennis willen toepassen in een bijbaan. Zo kunnen beide partijen van elkaar profiteren.

De vraag

GoBlue wou graag sneller groeien door zowel meer bedrijven als meer studenten te bereiken. Ook was het de bedoeling dat er meer online kanalen zouden worden opgezet en er een marketingplan werd gemaakt.

De oplossingen

Om meer mensen te bereiken zijn er social media advertenties ingezet. Om bedrijven te werven zijn er voornamelijk Facebook- en LinkedIn-advertenties gebruikt. Facebook en Instagram zijn ingezet om studenten kennis te laten maken met GoBlue en zich aan te laten melden. Profi.nl is ook gestart met verschillende andere marketingstrategieën, zoals bijvoorbeeld contentmarketing, zoekmachineoptimalisatie en partnerships.

De resultaten

In korte tijd zijn er een aantal zeer effectieve online kanalen opgezet. Het bereik op social media (met name Instagram en Facebook) is in slechts één maand tijd met 300% toegenomen. Dit heeft geleid tot meer bekendheid onder de doelgroep. Optimalisatie van de website voor zoekmachines zorgt voor steeds meer organische bezoekers.

Wil jij net zoals GoBlue online groeien?

We vertellen je graag meer over de kansen voor jouw bedrijf. Vul je contactgegevens in en wij nemen vrijblijvend contact met je op.

Wil je online groeien? Laten we sparren!