Ben jij aan het overwegen om een eigen bedrijf te starten of heb je dit al gedaan en heb je hier een leidraad bij nodig? Dan ben je bij deze blog aan het juiste adres. Hier zal worden ingegaan op de dingen waarbij je zeker moet denken als je een eigen bedrijf start. Er komt namelijk zoveel kijken bij de opstart van een bedrijf dat je af en toe iets over het hoofd kan zien.

Plannen van je onderneming

In een ondernemingsplan neem jij al je plannen op voor het bedrijf, waar je jezelf en het bedrijf in de toekomst graag wilt zien en de belangrijke dingen zoals begrotingen of een bepaalde visie. Een concreet ondernemingsplan helpt jou de belangrijkste zaken van je bedrijf duidelijk te maken voor jezelf en potentiële investeerders. Deze mogelijke investeerders kunnen aan de hand van dit plan afwegen of ze je ideeën steunen en bij willen dragen. Het is dus belangrijk dat je hier veel aandacht aan schenkt!

Inschrijven bij de KvK 

Het is juridisch bepaald dat elke onderneming in Nederland ingeschreven moet staan bij de Kamer van Koophandel (KvK). Je kunt dit doen door persoonlijk langs te gaan bij een kantoor van de Kamer van Koophandel of dit te laten regelen door een notaris. Het voordeel hiervan is is dat je daarna niet meer aan hoeft te melden bij de Belastingdienst. De Kamer van Koophandel stuurt deze gegevens namelijk automatisch door aan de fiscus.

Maken van een website

Tegenwoordig kun je als ondernemer niet meer zonder een goed werkende website, wat voor onderneming je ook hebt. Dit is namelijk een vrij goedkope manier om je bedrijf en eventuele producten of diensten aan te bieden aan een groot publiek. Bij het maken van een website komen heel veel verschillende dingen kijken, zoals het ontwerpen van het design of de content die je gaat posten. En vergeet ook de veiligheid van je website niet.

Algemene voorwaarden opstellen

Wat je ook echt niet moet vergeten is om te denken aan algemene voorwaarden. Algemene voorwaarden zijn voor iedere ondernemer een stok achter de deur bij een zakelijk conflict. Klanten moeten namelijk van tevoren akkoord gaan met jouw voorwaarden, waardoor jij altijd in je recht staat. Hier is enige juridische kennis voor nodig, dus het is zeker niet onverstandig om dit uit te besteden aan een juridisch adviesbureau gespecialiseerd in het opstellen van algemene voorwaarden.

Dit zijn enkele minder leuke zaken om te regelen, maar van groot belang voor het succes van jouw onderneming. Succes!